Νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολεία γύρω από τον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο

Νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολεία γύρω από τον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο

O Υμηττός είναι το οξυγόνο μας, είναι η ξέγνοιαστη πεζοπορία μας, η στιγμή της ελευθερίας και της επαφής μας με τη φύση.

Με κεντρικό στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, ο ΣΠΑΥ ξεκινάει δυναμικά ένα καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίηση με τίτλο «Υμηττός χωρίς πλαστικά», στο πλαίσιο του μεγάλου και πρωτοποριακού σχεδίου που έχουμε θέσει σε εφαρμογή με σκοπό να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Βουνό χωρίς πλαστικά» της χώρας.

Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα εκπονηθεί σε 48 σχολεία γύρω από τον Υμηττό με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Η αρχή έγινε με τους μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού που επισκέφθηκαν τον Υμηττό, εξερεύνησαν τα μονοπάτια του βουνού, γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ενημερώθηκαν για τις απειλές του δασικού οικοσυστήματος και έβαλαν τα δυνατά τους για έναν ‘’Καθαρό Υμηττό’’ με δράση απομάκρυνσης, καταγραφής, διαλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων που συγκέντρωσαν από το βουνό.

‘’Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που τον επιβαρύνουν’’ δήλωσε για τη μεγάλη αυτή δράση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος συμπληρώνοντας ότι ‘’Ο Υμηττός αποτελεί το βουνό της καρδιάς μας, με μια μοναδική φυσική ομορφιά και σπουδαία ιστορική αξία που έχουμε ιερό καθήκον να την προστατεύσουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές’’.

Στο σημείο της δράσης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος μεταφέροντας θερμές ευχαριστίες προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργή συμμετοχή τους.

Οι δράσεις συνεχίζονται δυναμικά!

#Υμηττός365 #ΣΠΑΥ #αναγέννηση_υμηττός
#Πρασινο_ταμειο #Πρασινοταμειο
#ZeroPlasticΥμηττός